مقالات

افزایش صعودی دلار چه بلایی بر سر قیمت قطعات الکترونیکی می‌آورد؟‌ 

در این مقاله قصد داریم در رابطه با موضوع افزایش صعودی دلار چه بلایی بر سر قیمت قطعات الکترونیکی می‌آورد، صحبت کنیم. امروز شاهد نوسانات قیمت دلار هستید که مدام در حال کاهش یا افزایش است. با بالا رفتن قیمت دلار تمامی اجناس از جمله قطعات الکترونیکی به شدت افزایش یافته و همچنین روی واردات و ساخت قطعات الکترونیکی کشور تأثیر به خصوصی گذاشته است. اگر این نرخ همچنان افزایش داشته باشد موجب گرانی بسیاری از محصولات و کالاهای شده و مردم به دردسر بزرگی گرفتار خواهند شد.

افزایش یا نوسانات دلار نگرانی‌های زیادی را برای مردم رقم زده چرا که این بازار ارزی توانسته به طور مستقیم بر روی زندگی افراد تأثیر بگذارد، در ادامه بیشتر در این زمینه بحث می‌کنیم.

 

تاثیر دلار

پیش بینی قیمت دلار

برخی از فعالان بازار دلار و طلا معتقدند که با وارد کردن اسکناس آمریکایی، هزینه دلار به بالا کشیده شده و قیمت یکسانی ندارد، اما ممکن است قیمت دلار به شدت افزایش پیدا کند. برخی از کارشناسان بازار و ارز قدرت بانک مرکزی را برای کنترل کردن قیمت دلار کاهشی می‌دانند.

توانایی دولت برای مهار قسمت دلار

در این بخش باید گفت؛ صعود هزینه دلار هیچ نسبت با دولت ندارد و رییس کشور نمی‌تواند این روند را به سمت نزولی بکشاند. البته برخی اعتقاد دارند که سیگنال‌های کنترل شونده نهاد ارزی کشور می‌تواند بر قیمت دلار تأثیر بگذارد و باعث کاهش آن‌ها شود. یکی از پارامترهای کنترل کننده قیمت دلار توافقی و آزاد سخت گیری کردن بانک مرکزی در ارز مالی است که هیچ ارتباطی به طی کردن روند طبیعی بازار ندارد. بازاریان تنها می‌توانند با کنترل کردن عرضه و تقاضا به طور موقت به کاهش هزینه دلار کمک کنند.

محصولات مرتبط: دیود و پل دیود

نوسان قیمت مواد اولیه تولید کنندگان قطعات الکترونیکی

مواد اولیه برای ساخت محصول رکن اساسی به شمار می‌رود و بخشی دیگر از طریق واردات و تولید کنندگان داخلی کشور مهیا می‌شود. با این وضعی که کشورمان دارد تأمین مواد اولیه با چالش‌های زیادی همانند گران شدن قطعات الکترونیکی، تغییر کردن برخی از قیمت‌ها، ترخیص نشدن و کافی نبودن مواد روبرو شده‌اند و برخی از کارشناسان هم می گویند مهم‌ترین مسئله در تأمین مواد اولیه محصولات، تورم است.

زمانی که قیمت مرتب افزایش پیدا می‌کند، تأمین موارد اولیه و محصولات بسته‌بندی دشوار می‌شود. تولیدکنندگان صنایع مختلف برای تأمین مواد اولیه قطعات باید نقدینگی کافی داشته باشند تا با مشکل مواجعه نشوند؛ بنابراین این موضوع بیش‌تر در حوزه مواد غذایی و محصولات لبنی صدق می‌کند؛ زیرا به صورت فصلی و روزانه عرضه می‌شوند.

بالا و پایین شدن قیمت محصولات باعث بهم ریخته شدن زمینه تعامل تولید کنندگان شرکت می‌شود و با توجه به نرخ دلار که هر ساعت متغیر است، تأمینکننده به هیچ عنوان راضی بر ارتباط غیر نقدی نمی‌شود و بیش‌تر مایل به تعامل نقدی است؛ زیرا اطلاع دقیق از نرخ جدید محصولات ندارد و نمی‌داند آیا قیمت دلار قرار است افزایش پیدا کند یا خیر؟ در این صورت قطعات الکترونیکی با تعرفه جدید وارد بازار می‌شود به همین دلیل ترجیح می‌دهد به صورت نقدی کار کند.

 

قطعات الکترونیکی

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع نمایشگر الکترونیکی از نظر مقایسه و کاربرد

تولیدکنندگان با تورم روز به روز اوضاع مالی‌شان بدتر می‌شود.

بخش عمده‌ای از نقدینگی را مؤسسات اعتباری بانک‌ها تأمین می‌کند، باید تخفیف دهد تا باعث جذب نقدینگی از سوی فروش شود؛ بنابراین تأمین مواد اولیه برای تولید کننده هزینه بالایی دارد. یکی از بزرگ‌ترین چالش تولیدی‌های قطعات، تأمین نیازهای اولیه و پول کافی برای خرید خدمات و کالای مورد نیاز با مناسب‌ترین هزینه است. از جهت دیگر منابع تولید بنگاه‌ها دچار تورم می‌شوند و قادر به، بروز رسانی نیستند؛ همین مشکل باعث جا ماندن از تورم می‌شود. به گونه‌ای که هر چه تورم و قیمت دلار بالاتر می‌رود بنگاه‌های اقتصادی فقیرتر و در بدترین شرایط قرار می‌گیرند.

محصولات مرتبط: سوکت و کانکتور

نادیده شدن کیفیت قطعات الکترونیکی

زمانی که بازار تأمین هیجان زده باشد و هزینه‌ها مداوم تغییر کند، تولید کننده موظف است نظرات مهم را در خصوص تأمین مواد اولیه کالا کنار بگذارد؛ زیرا شرایط به گونه‌ای می‌شود که رقابتی وجود نداشته و هیچ اهمیتی بر محصول تولید شده نمی‌دهند. در شرایطی که بازار روند استاندارد خود را طی می‌کند و هیچ تورمی وجود ندارد، تولید کننده درتأمین مواد اولیه قطعات الکترونیکی دستش باز است به گونه‌ای که اهمیت بسیاری به محصولات می‌دهد. اما هنگامی که شرایط تورمی است و قیمت مواد اولیه ثابت نیست، افرادی که به دنبال سود هستند، در این مواقع نقش آفرینی می‌کنند. همین علت تعامل میان تأمین کننده و تولید کننده را بهم می زند که در نتیجه کیفیت تولید صدمه دیده یا تولید کننده تصمیم می‌گیرد توجهی به کیفیت محصول نکند.

زمانی که قیمت‌ها کاملاً بهم می‌ریزد، پیش بینی برای آینده وجود ندارد. در این صورت تولید کننده کوشش می‌کند توقفی در خط تولید کارگاه رخ ندهد؛ زیرا هزینه توقف بیش‌تر از مسائل دیگر است.

 

پیچیگدی اقتصادی ایران برای تولید کنندگان

بیشتر بدانید: انواع قطعات الکترونیکی

پیچیدگی اقتصادی ایران برای تولیدکنندگان

افزایش نرخ تورم و هزینه بهره بانکی از جمله مواردی است که مدت‌هاست کشور ایران دچار پیچیدگی در تولید شده است. تولید کننده محصول اگر بخواهد به توسعه کار خود بیندیشد لازم است، درباره آینده کاری به خوبی تفکر و شرایط را پیش‌بینی کند و در غیر این صورت مجبور به استفاده امکانات در حال حاضر می‌شودو این کار باعث از دست دادن توسعه توان فرد خواهد شد.

دولت توانی برای انجام وظیفه اصلی ندارد و برای جمع کردن شرایط به حوزه‌هایی وارد می‌شودکه در شرایط طبیعی نباید وارد آن‌ها شد. همین دخالت‌های غیر کارشناسانی به حوزه‌هایی مثل قسمت‌گذاری تنظیم بازار و… باعث ایجاد آسیب‌های دیگر می‌شود و انگیزه تولید کننده را برای ورود به حوزه‌های پیش برنده کاهش می‌دهد.

محصولات مرتبط: بازر

سخن آخر

با تلاش‌های فراوان توانستیم به بررسی موضوع افزایش صعودی دلار چه بلایی بر سر قیمت قطعات الکترونیکی می‌آورد؟ بپردازیم. قیمت دلار روی بسیاری از کالاها در کشورمان تأثیر گذار است. از جمله این کالاها قطعات الکترونیکی است که از نوسان و قیمت دلار تأثیر زیادی می‌پذیرند. اگر در خصوص تأثیر قیمت دلار در قطعات الکترونیکی سوالی دارید، می‌توانید به صورت آنلاین به وب سایت فروشگاهی مگنت الکترونیک مراجعه کنید و سؤالات خود را از کارشناسان مجموعه جویا شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *