مقالات

انواع قطعات الکترونیکی

انواع قطعات الکترونیکی

قطعات الکترونیکی در بسیاری از وسایلی که به صورت روزمره از آن‌ها استفاده می‌کنیم، وجود دارند. آشنایی با آن‌ها کمک می‌کند تا در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض این قطعات، اطلاعات لازم را داشته باشیم. از طرفی این اطلاعات، سبب بهبود درک ما از نحوه کارکرد وسایل خواهد شد. در ادامه این مطلب، شما را با انواع قطعات الکترونیکی، آشنا خواهیم کرد.

محصولات مرتبط : ترانزیستورBC327

خازن

آشنایی با قطعات الکترونیکی و کاربرد آن

قطعات الکترونیکی به عنوان قطعاتی گسسته و جداگانه در مدارهای الکتریکی شناخته می‌شوند. به این قطعات می‌توان به صورت مجزا نیز دسترسی داشت. در قطعات الکترونیکی، حداقل دو ترمینال یا سیستم برق وجود دارد. از این ترمینال‌ها برای متصل کردن قطعات الکترونیکی به مدار استفاده می‌شود. این قطعات نقش آجر و سنگ بنا را برای مدارهای الکترونیکی بازی می‌کنند. در صورت عدم استفاده از آن‌ها، مدار نمی‌تواند به خوبی کار کرده و عملکردی مناسب از خود به نمایش بگذارد.

محصولات مرتبط : مقاومت آجری 47K 20W

انواع قطعات الکترونیکی

به دلیل نقش گسترده مدارها در دنیای امروز، طبیعی است که انواع مختلفی از قطعات الکترونیکی تولید و در بازار به فروش برسد. هر مدار وابسته به نوع عملکردی که از آن انتظار می‌رود، به برخی از قطعات الکترونیکی نیاز دارد تا ویژگی‌هایی خاص، به آن ببخشد. این قطعات به طور معمول به وسیله لحیم‌کاری به برد مدار چاپی متصل می‌شوند. می‌توان قطعات الکترونیکی را به دو دسته اکتیو و پسیو تقسیم‌بندی کرد.

“برای مطالعه ی بیشتر : تنظیم‌کننده ولتاژ AVR‌ ها چگونه عمل می‌ کنند ؟

اکتیو

اکتیو

می‌توان قطعات الکترونیکی اکتیو را با بهره یا جهت آن‌ها، شناسایی کرد. به بیان دیگر می‌توان قطعات الکترونیکی که برای کار کردن وابسته به منبع انرژی خارجی هستند را در دسته اکتیو قرار داد. ویژگی دیگر این قطعات، فعال کردن یا تقویت کردن انرژی سیگنال مرتبط با خودشان است.

پسیو

قطعات الکترونیکی پسیو فاقد بهره یا جهت هستند. این نوع از قطعات برخلاف قطعات اکتیو از وجود یک منبع خارجی بی‌نیاز خواهند بود. قطعات پسیو قادر نیستند تا انرژی سیگنال مرتبط با خود را  تقویت یا فعال کنند و تنها توانایی ضعیف کردن آن را دارند.

آی سی

قطعه آی‌سی زمانی به کار می‌رود که لازم باشد تا قطعات الکترونیکی زیادی را با یکدیگر ترکیب و یکپارچه کنیم. این قطعه درست مانند یک ترانزیستور عمل خواهد کرد. از طرفی یک آی‌سی دیگر قادر خواهد بود نقش یک مقاومت را بازی کند. آی‌سی‌ها در حقیقت تراشه‌هایی آماده هستند که شما را از استفاده ترانزیستورها و خازن‌های زیاد، بی‌نیاز می‌کنند. وجود این قطعات سبب شده تا بخش اعظمی از پیچیدگی ساخت مدار کاهش پیدا کند.

محصولات مرتبط : خازن 1000UF16V JFUCON

مقاومت

هدف استفاده از مقاومت‌ها، کنترل جریان الکتریکی در مدار است. گاهی اوقات شما نیاز دارید تا حد مشخصی از جریان در مدار شما وجود داشته باشد. در چنین مواقعی برای محافظت از قطعات مدار در برابر جریان بیش از حد، از مقاومت استفاده می‌کنیم. مقاومت‌ها بر اساس درجه‌بندیقدرت یا میزان تحمل‌شان در برابر جریان الکتریکی، درجه‌بندی می‌شوند.

خازن

وظیفه خازن‌ها کاملاً مشابه باتری‌های قابل شارژ است. در حقیقت این قطعات کوچک قادر هستند تا بخش اندکی از شارژ را در خود ذخیره کنند. رایج‌ترین انواع خازن‌ها شامل دیسک سرامیکی و الکترولیتی خواهد شد.

دیود

در زمان ساخت مدارهای الکترونیکی، گاهی اوقات نیاز داریم تا جریان الکتریکی فقط در یک جهت وجود داشته باشد. در چنین مواقعی از دیودها استفاده می کنیم. در هر دیود، دو پایانه به نام‌های آند و کاتد وجود دارد. آند با ولتاژ مثبت و کاتد با ولتاژ منفی، شارژ می‌شود. پس از شارژ این دو پایانه جریان الکتریکی قادر خواهد بود تا ادامه پیدا کند. در صورت معکوس کردن این ولتاژها، دیود مانع عبور جریان خواهد شد.

“برای مطالعه ی بیشتر :گیت منطقی/دروازه ی منطقی چیست و چه جایگاهی در قطعات الکترونیکی دارد ؟

مقاومت

ال ای دی

ال‌ای‌دی‌ها، نقش زیادی در زندگی ما دارند. تقریباً در هر وسیله الکتریکی می‌توانیم این قطعات را پیدا کنیم. به زبان ساده، ال‌ای‌دی‌ها همان دیودهای ساطع کننده نور هستند. این وسیله نیمه هادی بوده و قادر است تا در زمان عبور جریان الکتریکی از خود نور ساطع کند. این قطعات عمر بسیاری دارند و به سادگی خراب نمی‌شوند.

ترانزیستور

وظیفه ترانزیستور، انتقال مقاومت از یک سمت مدار به سمت دیگر آن است. به عنوان مثال در صورتی که مقاومت در سمت ورودی قرار داشته باشد، مقاومت در قسمت خروجی کم‌تر خواهد بود. این وسیله، یکی از قطعات نسبتاً پیچیده در مدار به شمار می‌رود.

فیوز

فیوز یکی از قطعات مهم برای حفظ ایمنی مدار است. در صورتی که جریانی بیش از حد، در مدار وجود داشته باشد، این وظیفه فیوز است که از مدار در برابر این مشکل حفاظت کند. وجود که فیوز مناسب، می‌تواند از حوادثی ناگوار، جلوگیری کند.

مخفف نام قطعات الکترونیکی

بسیاری از قطعات الکترونیکی، با نام مخفف‌شان شناخته می‌شوند. از آنجا که اطلاع از این نام‌های مخفف می‌تواند برای شما مفید باشد، در ادامه به فهرستی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • AE: Aerial Antenna
  • B: Battery
  • BR: Bridge Rectifier
  • C: Capacitor
  • CRT: Cathode Ray Tube
  • D or CR: Diode
  • F: Fuse
  • GDT: Gas Discharge Tube

محصولات مرتبط : پل دیود گرد 1.5A DIODE BRIDGE

سخن پایانی

در این مطلب سعی شد تا اطلاعاتی مختصر اما مفید، در رابطه با قطعات الکترونیکی در اختیار شما قرار بگیرد. در صورتی که قصد خرید این قطعات را دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا از سایت مگنت الکترونیک، دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *