مقالات

آشنایی با انواع نمایشگر الکترونیکی از نظر مقایسه و کاربرد

آشنایی با انواع نمایشگر الکترونیکی از نظر مقایسه و کاربرد

نمایشگر الکترونیکی یک نوع سخت‌افزار است که امروزه در انواع گوناگون و تکنولوژی‌های متفاوت تولید و به کار می‌آید. هرکدام از این فنّاوری‌ها می‌توانند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند. به هر حال با توجه به نیاز و بودجه خود می‌توانید از نمایشگرهای الکترونیکی به نحو احسنت استفاده کنید. به همین دلیل در ادامه همراه ما باشید.

LCD گرافیکی چیست؟

محصولات مرتبط : 20K ان تی سی ۱۱۷۰۰۶

انواع نمایشگر الکترونیکی

LCD یکی از انواع نمایشگر الکترونیکی به شمار می‌آید که به این نوع نمایشگرهای کریستال مایع هم می‌گویند. این نوع نمایشگر از لایه‌های زیادی تشکیل شده است که به می‌توان به بک لایت، فیلترهای پولاریزه کننده (Polarizing)، فیلترهای رنگ، لایهTFT ولایه کریستال مایع اشاره کرد. یکی دیگر از انواع نمایشگرهای الکتریکی نیز TFT نام دارد.

TFT از نوع ال سی دی است که شما عملکرد قابل توجه و قبول‌تری را می‌توانید نسبت به ال سی دی از این نوع انتظار داشته باشید. نمایشگر دیگری به نام OLED وجود دارد که دیود نورگسیل ارگانیک مخفف OLED است. معمولاً کنتراست نمایشگرهای OLED در مقایسه با ال سی دی بسیار ایده‌آل‌تر هستند. نمایشگر ال ای دی، از جمله انواع نمایشگرهای الکترونیکی به شمار می‌آید که بسیار کم‌مصرف است. پلاسما نیز یکی از انواع نمایشگرهای الکترونیکی است که با استفاده از گاز پلاسما کارایی خود را به نمایش می‌گذارد و همچنین نمایشگرهای پشت‌دار قدیمی را نیز می‌توان در گروه‌بندی انواع نمایشگرهای الکترونیکی جای داد.

محصولات مرتبط : 50K ان تی سی ۱۱۷۰۰۸

نمایشگر ال سی دی (LCD)

همان‌گونه که در بخش انواع نمایشگر الکترونیکی مورد اشاره قرار داده‌ایم،  نمایشگر ال سی دی (LCD) شامل لایه‌هایی نظیر بک لایت، فیلترهای پولاریزه کننده (Polarizing)، فیلترهای رنگ، لایهTFT و لایه کریستال مایع است و Liquid Crystal Display که مخفف آن ال سی دی است. هر پیکسل روی این نوع صفحه نمایشگر دقیقاً رنگ اصلی خود را به نمایش می‌گذارد. می‌توان این‌چنین گفت که رایج‌ترین و مورد کاربردترین نوع ال سی دی نیز TFT نام دارد.

پس‌زمینه نمایشگرهای ال سی دی لامپ‌های فلورسنت هستند و بدین ترتیب شما را با رنگ و کنتراست بالاتری و ایده‌آل‌تری روبرو نمی‌کند. ناگفته نماند که طول عمر این نوع نمایشگر 30 الی 50000 ساعت است، ولی شاید از نظر برخی چندان خرید مقرون‌به‌صرفه‌ای نباشد. نکته‌ای که نباید به‌هیچ‌عنوان نادیده گرفت، زاویه دید نه‌چندان بزرگ در این صفحه نمایش است. به خاطر داشته باشید که در محیطی با درجه حرارت نه‌چندان پایین احتمال آسیب و صدمه به نمایشگر ال سی دی بسیار بالا خواهد بود.

محصولات مرتبط : 5K ان تی سی ۱۱۷۰۰۳

 LCD گرافیکی چیست؟

LCD گرافیکی یکی از انواع نمایشگر الکترونیکی ال سی دی است. تصویر و یا متن در این نوع نمایشگر در بهترین حالت ممکن خود به نمایش گذاشته می‌شود و می‌توان گفته که ساختار اصلی ال سی دی گرافیکی همچون ال سی دی alphanumeric است، با این تفاوت که LCD گرافیکی تقسیم‌بندی پیکسل به‌صورت پاتریسی بزرگ به چشم می‌آید. شما ال سی دی‌های گرافیکی را می‌توانید در ابعاد و رنگ‌های متفاوتی به‌صورت غیرحضوری سفارش و خریداری کنید.

 LCD کاراکتری (Character LCD) چیست ؟

ال سی دی کاراکتری نیز در بین انواع نمایشگر الکترونیکی ال سی دی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. این نوع ال سی دی در 2 دسته موازی و سریال جای می‌گیرد. عمدتاً در این نوع ال سی دی از پین‌های میکروکنترلر بسیار ناچیزی استفاده می‌کنند. حقیقتاً شما می‌توانید ال سی دی کاراکتری را با تنوع خوبی در نظر بگیرید که این تنوع شامل 16×4،40×2،32×2،16×2 و … می‌شود و همچنین شما می‌توانید 14 یا 16 پایه را به‌عنوان نور پس زمینه ال سی دی کاراکتری در نظر بگیرید.

محصولات مرتبط : 2K ان تی سی ۱۱۷۰۰۲

نمایشگر ال سی دی (LCD)

ال سی دیTFT (Thin Film Transistor) چیست ؟

ال سی دی TFT جزء نام‌ آشناترین‌ها در بین انواع نمایشگر الکترونیکی ال سی دی است. ساختار و ساختمان TFTبه‌گونه‌ای است که ما بین 2 صفحه شیشه کریستال مایع پر شده است. شما سایز و اندازه‌های گوناگونی را برای ال سی دی های TFT می‌توانید در نظر بگیرید. از جمله رایج‌ترین ابعاد این نوع ال سی دی شاید بتوان به ال سی دی TFT7 اینچ، 4.3 اینچ، 3.5 اینچ و ۵ اینچ اشاره کرد.

نمایشگر ال ای دی  (Light Emitting Diode)

نمایشگر ال ای دی که به عنوان تابلو روان هم شناخته می‌شود در پیام‌رسانی دیجیتال نقش بسیار مهمی را برعهده‌ گرفته است. شما این اختیار را دارید که در محیط خصوصی و غیر خصوصی از این نوع نمایشگر الکترونیکی به راحتی استفاده کنید. در مقایسه با دیگر نمایشگرهای الکترونیکی ساختار ال ای دی بسیار سرد و البته کم‌مصرف‌تر معرفی شده است.

ال ای دی در اصل مخفف دیود ساطع کننده نور است و از کریستال مایع استفاده به عمل می‌آید. حقیقتاً رنگ و کنتراست نمایشگر ال ای دی نیز بسیار عالی است. 50 تا 100 هزار طول عمر نمایشگر ال ای دی را برآورد می‌کند از لحاظ بهینه‌سازی مصرف انرژی بسیار گزینه مقرون‌به‌صرفه‌ای است. طراحی باریک و خاص این نوع نمایشگر را نیز به‌هیچ‌عنوان نادیده بگیرید و عمدتاً بسیاری از کاربرانی که به دنبال تماشای بازی یا دیدن انواع فیلم هستند به خرید این نوع نمایشگر تمایل بیشتری نشان می‌دهند.

محصولات مرتبط : 1K ان تی سی ۱۱۷۰۰۱

نمایشگر اولد (Organic LED)

نمایشگر الکترونیکی اولدجریان الکتریکی را توسط مواد الکترولومینسانس عبور می‌دهد و در گروه نمایشگرهای الکترونیکی قرار می‌گیرد که نور نیازی به استفاده از چنل پس زمینه ندارد و بدین ترتیب، به عنوان یک نمایشگر خودتابش شناخته می‌شود و از مواد عالی کمک می‌گیرد.

نمایشگر پلاسما

نمایشگر الکترونیکی پلاسما با استفاده از گاز پلاسما به وجود می آید. گاز نئون و مواد فسفری در پیکسل این نوع نمایشگر ساختار خاصی را ایجاد می‌کنند. شبکه‌ای به نام پیکسل‌های قرمز، سبز و آبی وجود دارند که بدین ترتیب، در این نمایشگر گاز پلاسما شارژ شده و به تولید تصویر می‌پردازد. به این شکل است که بعد از روشن بودن نمایشگر شما چنانچه توجه کنید، گرمای نمایشگر را می‌توانید احساس کنید. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که نمایشگر را در فضایی نصب کنید که جریان هوا به راحتی در حال عبور باشد.

نمایشگرCRT

نمایشگر الکترونیکیCRT به نمایشگرهای قدیمی پشت‌دار اطلاق می‌شود که صفحه محدب و تختی دارند و می‌توان گفت ساختار متمایزکننده‌ای را به خود اختصاص می‌دهند. 3 تفنگ الکترونیکی در ساختار این نوع نمایشگر جای گرفته‌اند رنگ‌های آبی، قرمز و سبز را به سوی نمایشگر هدایت و در کنار یکدیگر قرار می‌دهد و 1 پیکسل به وجود می آید. پرتو الکترون به پیکسل‌ها ضربه می‌زند و همین ضربه باعث روشن پیکسل‌ها می‌شود و همچنین مصرف برق بالایی دارند.

فرق تلویزیون پلاسما با ال سی دی چیست ؟

حال که در مورد نمایشگر الکترونیکی صحبت می‌کنیم، بهتر است بدانید که مابین تلویزیون پلاسما با ال سی دی نیز تفاوتی وجود دارد. میزان روشنایی تلویزیون‌های پلاسما و ال سی دی کاملاً متفاوت است. میزان روشنایی تلویزیون‌های ال سی دی در مقایسه با پلاسما بیشتر است. سیاهی تصویر تلویزیون یک عمق خاص دارد. معمولاً در تلویزیون‌های پلاسما این ویژگی بسیار مشهودتر است.

مصرف انرژی تلویزیون‌های پلاسما نسبت به ال سی دی بیشتر است؛ چراکه وزن و ضخامت بیشتری را به خود تلویزیون‌های پلاسما اختصاص می‌دهند. نسبت کنتراست تصویر در تلویزیون‌های پلاسما نیز بیشتر است و این خود ارزش خرید تلویزیون پلاسما را افزایش می‌دهد. در مورد تعمیرات اگر سخنی به میان بیاید، حقیقتاً طول عمر پنل تلویزیون‌های پلاسما بیشتر از ال سی دی است و این خود موضوع کمی نیست.

محصولات مرتبط : 50K ان تی سی ۱۱۷۰۰۸

انواع نمایشگر الکترونیکی

کدام بهتر است؟ مانیتورLED یاLCD ؟

در مورد نمایشگر الکترونیکی ال ای دی و ال سی دی شاید شما سردرگم باشید که باید کدام را سفارش دهید. حقیقتاً نمایشگرهای الکترونیکی ال ای دی ایمنی چشم را تضمین می‌کنند که این امر به خاطر نور پس زمینه کوچک‌تری است که در مقایسه با ال سی دی دارد. بدین ترتیب کیفیت تصویر و همچنین مصرف برق این نوع نمایشگر بسیار ایده‌آل‌تر است. کنتراست ال ای دی RGB است و دلیل کیفیت تصویری این نوع نمایشگر به همین علت است. توجه داشته باشید که شاید قیمت خرید نمایشگرهای الکترونیکی ال ای دی بیشتر باشد، اما با توجه به کاهش مصرف انرژی، ایمنی چشم و کیفیت تصویر بالا قطعاً ارزش خرید خود را به رخ می‌کشد.

کدام بهتر است؟ نمایشگرCRTیاLCD ؟

به نظر شما کدام نمایشگر الکترونیکیCRT و یا LCD عملکرد بهتری دارند؟ LCD از لایه‌های بسیاری تشکیل شده است و با اندازه و ضخامت بسیار کم خود، امروزه موردتوجه و استقبال قرار گرفته‌اند. تفکیک رنگ در ال سی دی یکی از مزایای اصلی به شمار می آید. تعداد پیکسل‌ ال سی دی هرچه قدر بیشتر باشد، طبیعتاً شما با کیفیت تصویر بالاتری روبرو خواهید شد. طول عمر ال سی دی بالاست و همچنین رزولوشن بالا این امکان را ایجاد کرده است که بتوان از ال سی دی انتظار کیفیتfull HD را داشته باشید.

CRT در واقع همان مانتیورهای قدیمی هستند که قسمت پشتی آن بسیار حجیم است. کیفیت رنگ CRT در مقایسه با ال سی دی بالاتر است و همچنین زاویه دید این نوع نمایشگر 10 درجه ولی ال سی دی 90 درجه برآورد شده است. در مرکز نمایشگر CRT نیز شما با روشنایی بیشتری روبرو می‌شوید ولی در ال سی دی شما معمولاً در گوشه‌ها روشنایی بیشتری را می‌توانید رؤیت کنید. در پایان این مبحث نیز باید بدانید که CRT نمایشگری است که ایمنی چشم انسان را نمی‌تواند تضمین کند.

محصولات مرتبط :47K ان تی سی ۱۱۷۰۰۷

سخن پایانی

شما با انواع نمایشگر الکترونیکی آشنا شده‌اید و بدین ترتیب می‌توانید با توجه به ویژگی‌های گفته شده و همچنین مقایسه‌ای که صورت گرفته است، انتخابی مقرون‌به‌صرفه و البته بسیار هوشمندانه را تجربه کنید. در حال حاضر بسیاری از مردم شاید با ساختار انواع نمایشگرهای الکترونیکی آشنایی نداشته باشند و به همین دلیل در هنگام انتخاب هرکدام به مشکلات جدی بربخورند و هزینه بالایی را بابت محصول کم کیفیت‌تری پرداخت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *