مقالات

بررسی مهم‌ترین دلایل خرابی مقاومت در مدار

بررسی مهم_ترین دلایل خرابی مقاومت در مدار

خرابی مقاومت، یکی از مشکلاتی است که باعث اختلال در جریان برق می‌شود. مقاومت الکتریکی یکی از قطعات مهم در مدار الکتریکی است که وظیفه آن کاهش جریان درون مدار و افت ولتاژ برق می‌باشد. در حال حاضر انواع و اقسام مقاومت‌ها الکتریکی در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شود. در این مقاله از مگنت الکترونیک به معرفی مقاومت و دلایل خرابی آن خواهیم پرداخت. مگنت در خدمت شماست برای عرضه ی بهترین و با کیفیت ترین و پایه ترین قطعات الکترونیکی که با توجه به نیاز شما با مشاوره ی رایگان خدمت شما بزرگواران قرار میگیرد . که از این قطعات میتوانیم به مقاومت آجری ، مقاومت کربنی و مقاومت فلزی و دیگر محصولات که میتوانید از قسمت فروشگاه از آنها دیدن فرمایید .

محصولات مرتبط : مقاومت کربنی 5 درصد 390K 2W .

انواع مقاومت ها

” برای مطالعه ی بیشتر : انواع مقاومت و کد رنگی آنها

مقاومت الکتریکی چیست ؟

خرابی مقاومت به چه دلیلی اتفاق می‌افتد؟ یکی از قطعات کاربری و مهم مدار الکتریکی مقاومت است که مانع عبور جریان‌ها بالا در مدار می‌شود. علاوه بر این، از مقاومت‌های الکتریکی برای کنترل و تنظیم جریان برق استفاده می‌شود. این قطعه در بین مهندسین برق به قطعات پسیو معروف است. نحوه عملکرد قطعات پسیو به این صورت است که تمام انرژی را مصرف می‌کنند و خود، توانایی تولید انرژی ندارند.
مهم‌ترین وظیفه مقاومت در مدار، تنظیم و کنترل ولتاژ است. در واقع جریان ورودی و خروجی ولتاژ توسط مدار‌های الکتریکی کنترل و تنظیم می‌شود. مقاومت الکتریکی به دلیل جلوگیری از عبور جریان بالا، داغ می‌شود؛ این موضوع اتلاف انرژی را به همراه خواهد داشت.

محصولات مرتبط : مقاومت فلزی 4.7R 25W .

انواع مقاومت

” برای مطالعه ی بیشتر : مقاومت فلزی و کاربرد آن

معرفی انواع مقاومت الکتریکی

مقاومت الکتریکی قطعه‌ای از مدار است که مانع عبور جریان بالا برق می‌شود. این قطعه در صنعت برق و الکترونیک اهمیت بالایی دارد. معمولاً از مقاومت الکتریکی برای محدود کردن جریان برق، تقسیم جریان و ایجاد ولتاژ مختلف استفاده می‌شود. در این بخش انواع مقاومت الکتریکی را معرفی خواهیم کرد.

مقاومت‌های کربنی

اولین نوع از مقاومت، مقاومت‌های کربنی است که قیمت بسیار کمی نسبت به سایر مقاومت‌ها دارد. این قطعه دارای یک نقطه ضعف مهم آن هم نویز و ناپایداری در دما‌های بالا است؛ به همین دلیل از این نوع مقاومت، در مدار‌ها بسیار حساس و دقیق استفاده نمی‌شود.

مقاومت آجری

نوع دیگر مقاومت، مقاومت آجری است که از نیکل و کروم ساخته می‌شود. این قطعه الکترونی دارای یک روکش سرامیکی یا آجری است؛ از این رو به آن مقاومت آجری می‌گویند. ظرفیت اهم و توان مقاومت آجر، به صورت یک عدد روی آن نمایش داده می‌شود.

وریستور

وریستور یا همان مقاومت وابسته به ولتاژ، نوع دیگری از مقاومت است که مقدار آن در هر ولتاژی متفاوت می‌باشد. میزان مقاومت وریستور با میزان ولتاژ رابطه عکس دارد. یعنی هر چه ولتاژ دو سر مقاومت افزایش پیدا کند مقاومت نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

محصولات مرتبط : مقاومت آجری 47R 20W .

مقاومت روی مدار

مقاومت‌های smd

یکی از مقاومت‌های کاربردی در صنعت برق مقاومت SMD است که قیمت نسبتاً خوبی دارد. معمولاً این مقاومت به صورت نصب سطحی با استفاده از لحیم کاری روی مدار الکتریکی نصب می‌شود.

پتانسیومتر‌ها

پتانسیومتر نوع دیگری از مقاومت است که از یک المان دوار ساخته شده و داخل یک محفظه قرار دارد. به دو طرف این مقاومت، دو پایه متصل شده است. مقاومت این دو پایه همیشه ثابت است که به آن مقدار اهمی پتانسیومتر می‌گویند. پایه دیگری وجود دارد که بین این دو پایه قرار گرفته و به کنداکت متحرک متصل می‌باشد. کنداکتور متحرک با حرکت روی المان مقاومتی، مقاومت بین پایه میانی و دو پایه دیگر را تغییر می‌دهد. خرابی مقاومت پتانسیومتر‌ها امری طبیعی است که به راحتی قابل تعمیر می‌باشد.

مقاومت رئوستا

آخرین نوع از مقاومت، مقاومت رئوستا است که شباهت زیادی به پتانسیومتر‌ها دارد؛ با این تفاوت که در مقاومت رئوستا، ترمینال‌های ثابت بلااستفاده هستند. از بخش‌های تشکیل دهنده رئوستا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • المان مقاومتی
  • کنتاکت متحرک
  • کنتاکت ثابت

محصولات مرتبط : مقاومت کربنی 5 درصد 33R 2W .

قرار گیری مقاومت بر روی مدار

” برای مطالعه ی بیشتر : قطع کننده ی مدار

علت خراب شدن مقاومت چیست ؟

با توجه به اینکه مقاومت در مدار به صورت سری بسته می‌شود، از ورود جریان بالا جلوگیری کرده و تا حد امکان آن را محدود می‌کند. جریان‌ها اضافی موجب داغ شدن قطعه شده و به همین صورت به هدر می‌رود. وات مقاومت باید طوری انتخاب شود که گرما تولید شده برای مقاومت، قابل تحمل باشد. داغ شدن بیش از حد مقاومت الکتریکی موجب قطع اتصال یا تغییر مقدار اهم و در نتیجه خراب شدن مقاومت می‌شود.

محصولات مرتبط : مقاومت فلزی 39R 25W .

مقاومت بر روی مدار

چطور مقاومت خراب را شناسایی کنیم ؟

مقاومت‌ها الکتریکی معمولاً در موارد کمی دچار خرابی و سوختگی می‌شوند. خرابی مقاومت باعث تغییر شکل ظاهری آن‌ها می‌شود. راه کار‌های شناسایی مقاومت معیوب عبارتند از :

  • برای شناسایی مقاومت الکتریکی معیوب از یک اهم متر سالم استفاده کنید.
  • یک پایه مقاومت را از روی مدار الکتریکی جدا کنید و مقدار آن را تشخیص دهید.
  • اگر خرابی به قدری است که نمی‌توانید رنگ‌ها را تشخیص دهید از نوشته‌های روی برد استفاده کنید.
  • نقشه برد مشابه آن را پیدا کنید و از روی آن مقدار مقاومت را تشخیص دهید.

محصولات مرتبط :مقاومت آجری 47K 20W .

بهترین نوع مقاومت کدام است؟

مقاومت دارای انواع مختلفی است که هر کدام کاربرد و مزایای خود را دارند. هر کدام از آن‌ها با توجه به کاربری که دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به همین دلیل نمی‌توان یکی از آن‌ها را به عنوان بهترین یا بدترین مقاومت مشخص کرد.

دلیل خراب شدن مقاومت در مدار الکتریکی چیست؟

زمانی که مقدار وات محاسبه شده از وات مقاومت بیشتر باشد، دما مقاومت بالا رفته و در نتیجه خراب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *