مقالات

مونتاژ برد الکترونیکی | برد SMD قطعات الکترونیکی بر روی برد مدار چاپی

مونتاژ برد الکترونیکی برد SMD قطعات الکترونیکی بر روی برد مدار چاپی

امروز میخواهیم در مورد برد های الکترونیکی سخن بگوییم که در صنعت نیز کاربرد بسیار بالایی دارند . این برد های الکترونیکی در انواع مختلفی ساخته و به بازار عرضه میشوند . اساس برد ها به این صورت است که ، قطعات الکترونیکی بر روی آن ها قرار میگیرند . ما در این مقاله قصد داریم با برد های الکترونیکی و مونتاژ بر روی آنها آشنا شویم ، مگنت در خدمت شماست برای عرضه ی بهترین و با کیفیت ترین و پایه ترین قطعات الکترونیکی که با توجه به نیاز شما با مشاوره ی رایگان خدمت شما بزرگواران قرار میگیرد . که از این قطعات میتوانیم به مقاومت آجری ، مقاومت کربنی و مقاومت فلزی و دیگر محصولات که میتوانید از قسمت فروشگاه از آنها دیدن فرمایید .

محصولات مرتبط :برد بورد GL BREAD BOARD .

برد مدار چاپی

انواع قطعات الکترونیکی

قطعات الکترونیکی از لحاظ شکل ظاهری و نحوه لحیم کاری به دو دسته تقسیم می شوند :

  • قطعات DIP  ( Dual In-line Pin)
  • قطعات SMD ( SURFACE MOUNT DEVICE)

در این مقاله ما قصد داریم در مورد قطعات SMD صحبت کنیم ، اما گذری کوتاه بر روی DIP ها نیز انجام میدهیم که مطالب برای شما خواننده ی گرامی سهل تر شود . در اولین برخورد با قطعات DIP اولین موردی که باید به بدانید ، این مسئله است که این قطعات از سوراخ های موجود روی برد عبور می کنند و پایه های آن ها در پایین برد توسط لحیم ، لحیم کاری می شوند . که در مجموع میتوانیم بگوییم قطعه DIP به قطعاتی گفته میشوند که از پایین به برد متصل خواهند شد . حال میتوانیم با خیال راحت به بررسی قطعات SMD ( SURFACE MOUNT DEVICE) بپردازیم .
قطعات SMD نوعی از قطعات الکترونیکی می باشند ، که طوری طراحی شده اند که اتصال مستقیم با سطح مدار را دارا هستند و مدارای که در این برد ها استفاده میشود برد چاپی دارند . این قطعات همانند قطعات DIP  پایه ندارند و به راحتی لحیم کاری نمی شوند . البته از این نکته نباید چشم پوشی کرد که این دو نوع از قطعات در کاربرد تفاوتی ندارند اما شکل ظاهری متفاوتی دارند که این امر سبب شده کاربری آنها متفاوت باشد . لازم به ذکر است این قطعات الکترونیکی به دلیل سایز کوچکی که دارند ، موجب شده اند که عملکرد بهتری را نیزنسبت به قطعات DIP ارائه دهند .

محصولات مرتبط :سیم برد بورد فلتی نر به نر .

برد SMD

بُرد مدار چاپی (PCB)

برد مدار چاپی (PCB) دو نوع کار انجام میدهد :

  1. به عنوان نگهدارنده استفاده میشود ، به نوعی که از لحاظ مکانیکی قطعات را بر روی برد نگه می دارد.
  2. به عنوان سک بستر غیر رسانا کمک میکند به‌ طور الکتریکی اجزای الکترونیکی را با استفاده از شیارهای رسانا ، پد و باقی ویژگی‌ های حک شده از ورق‌های چند لایه مس اتصال برقرار کنند .

همانطور که میدانیم قطعات با استفاده از لحیم برد متصل میشوند ، این عمل به این خاطر صورت میگیرد که به صورت الکتریکی متصل شوند و هم به صورت مکانیکی بر روی برد محکم شوند یعنی هم وظیفه ی اتصال دارند و هم تکیه گاه . کاربرد مدار برد چاپی نیز از ساده ترین تا پیچیده ترین مدار ها و محصولات الکترونیکی را در بر میگیرد .

” برای مطالعه ی بیشتر : شیلد الکترونیکی در برد  “

مونتاژ برد SMD

نصب سطحی SMD بر روی برد مدار چاپی

حالا که به برد مدار چاپی و SMD ها آشنایی پیدا کردیم ، میتوانیم به تاریخچه ی نصب قطعات SMD بر روی مدار های چاپی ورود کنیم . این تکنولوژی ، در سال 1960 پیشرفت چشم گیری به خود دید که این امر سبب شد در اوایل دهه ی 1980 دستگاه های منتاژی صرفا برای این قطعات ( SMD ) تخصص یافت و ساخته شد که در نتیجه سبب شد استفاده ی این قطعه نیز افزایش یابد.  تعداد بسیاری از برد مدارچاپی الکترونیک با تکنولوژی بالا ، زیر نظر قطعات SMD قرار گرفتند . این قطعات به منظور پایه های کوچک و کلاهک های انتهایی کوچک تر از نو طراحی شدند تا بر خلاف قطعات THD ، مستقیما بتوانند به سطح PCB که همان برد های مدار چاپی هستند برد لحیم شوند . قطعات به مرور زمان کوچک تر شده و جای خود را به قطعاتی دادند که در دو طرف برد شایع تر از مونتاژ THT می شدند ، که این مسئله سبب شد این ویژگی برای PCB های کوچکتر هم فراهم شوند که با تراکم کم ، بیشترین قطعات را در خود جای دهند . نصب سطحی (SMT) برای اتوماسیون در سطح بالا مزایایی دارد که میتوان اینگونه به آنها اشاره کرد ؛

  • سبب کاهش هزینه ساخت و بازده بالای محصول
  • در مقایسه با بُردهای مدار سوراخ عبوری بسیار مناسب تر هستند.
  • قطعات میتوانند به صورت مونتاژ شده بر روی نوارهای حامل تهیه شوند.
  •  از نظر اندازه و وزن SMD هاتوانایی این را دارند که یک چهارم تا یک دهم معادل قطعات THDها باشند.
  • قطعات پسیو در آن بسیار ارزان تر هستند .

البته هر چیز خوبی ، مشکلاتی را نیز در بر دارد که عبارتند ؛

  • هزینه نیمه هادی که باید گفت ، نصب سطحی (SMD) توسط خود تراشه بیشتر از پکیج آن می باشد. اما باز هم قیمت کمتری نسبت به پکیج های بزرگتر و برخی از قطعات منتهی به سیم همانند ۱N4148 دیودهای سوئیچ زنی سیگنال کوچک بسیار ارزان تر از قطعات معادل SMD هستند.

محصولات مرتبط : سیم برد بورد 50 تایی BREADBOARD .

SMD برای برد مدار چاپی

مراحل مونتاژ برد الکترونیکی

به مرحله ی مونتاژ میرسیم! اگر خاطرتان باشد اظهار داشتیم ، در این مرحله با استفاده از قطعات SMD و قطعات DIP صورت میگیرد . که اول از قطعات SMD استفاده میشود به چند دلیل ؛ اول اینکه لزومی برای سوراخ کردن برد نداریم برای لحیم کاری و سپس اینکه با اینکه این قطعات کوچکتر هستند و فضای کمتری را اشغال میکنند اما به نسبه عملکرد بهتری نسبت به دیگر قطعات دارند . شاید برای شما هم سوال باشد که قطعات SMD اگر پایه ندارند ، پس چگونه به برد ها وصل میشوند ؟ باید بگوییم با استفاده از وسیله ای به نام پد ، این قطعات به برد وصل میشوند . در ادامه میخواهیم نگاه مختصری به مراحل منتاژ داشته باشیم که عبارتند از :

  1. گام اول ؛ مونتاژ برد الکترونیکی – استنسیل کردن خمیر لحیم
  2. گام دوم ؛ مونتاژ برد الکترونیکی – انتخاب و جایگذاری
  3. گام سوم ؛ مونتاژ برد الکترونیکی – لحیم‌کاری مجدد
  4. گام چهارم ؛ وارسی و کنترل کیفیت ( کنترل کیفیت دستی و چشمی/کنترل اپتیکال اتوماتیک/کنترل با اشعه ایکس)
  5. گام پنجم ؛ جایگذاری (PTH)Plated-Through Hole

برای مطالعه ی تکمیلی در مورد برد ها ، میتوانید برد بورد را نیز مطالعه فرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *