مقالات

تکنولوژی RFID یا فناوری آر اف آی دی چیست؟

تکنولوژی RFID یا فناوری آر اف آی دی چیست؟

یکی از تکنولوژی‌هایی که برای ارتباط بی‌سیم بین یک برچسب و قرائت‌کننده بکار می‌رود، تکنولوژیRIFD نام دارد. از این تکنولوژی برای ردیابی خودکار و شناسایی داده استفاده می‌شود. فناوری‌‎های مختلف دیگر نیز به این منظور بکار گرفته می‌شود؛ اما این فناوری سرعت بالایی داشته و به دلیل مزایای زیاد خود موردتوجه قرار گرفته است. در این مقاله سعی داریم اطلاعات زیادی درباره این فناوری در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

محصولات مرتبط : دیود 1N 5408 DIODE

تکنولوژی ار اف ای دی

RFID چیست؟

هرجایی که نیاز باشد یک کالا یا انسان در یک زمان شناسایی شود از تکنولوژی آر اف آی دی استفاده می‌شود. شناسایی از طریق امواج رادیویی با سرعت بالایی انجام شده و اطلاعات زیادی به دست می‌آید. امروزه جمع‌آوری اطلاعات بدون دخالت انسان اهمیت زیادی دارد. این تکنولوژی این امکان را فراهم کرده تا بتوان در مواقع لزوم اطلاعات زیادی بدون دخالت انسان به دست آورد. در صنایع گوناگون از این فناوری برای هوشمندسازی و کاهش خطا در بخش‌های گوناگون استفاده می‌شود. RFID شامل بخش‌های مختلفی می‌شود. این بخش‌ها مانند آنتن، ریدر، کارت، تگ و گیت از کیفیت بالایی برخوردارند.

تاریخچه RFID

این تکنولوژی ابتدا در مصارف نظامی استفاده می‌شده و پس از مدتی وارد صنعت شد. در دهه ۱۹۴۰ و جنگ جهانی دوم برای بار اول از این فناوری استفاده شده است. زمانی که آلمانی‌ها، ژاپنی‌ها و دیگر کشورها از رادار استفاده می‌کردند این فناوری کشف شده بود. استفاده از رادار برای شناسایی هواپیمای دشمن مناسب نبود. استفاده از فناوری آراف آی دی باعث شد بهتر بتوان هواپیمای دشمن را تشخیص داد. این کار در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ با تحقیقات بسیار زیاد عملی شد. امروزه از این فناوری در حوزه نظامی هم استفاده می‌شود.

“بیشتر بخوانید : Gpio چیست؟

نحوه عملکرد RFID

این فناوری از امواج رادیویی برای ارسال سیگنال استفاده می‌کند. پس از این کار برچسب فعال شده و یک تگ موجی به آنتن ارسال می‌شود. این تگ به داده تبدیل شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تگ‌های RFID چیست؟

تگ‌های  RFID از یک آی‌سی، یک آنتن و یک زیرلایه تشکیل می‌شوند. بخشی از تگ که برای شناسایی رمز استفاده می‌شود Inaly  نامیده می‌شود.

انواع RFID

آر‌اف‌آی‌دی به دو دسته تقسیم می‌شود. انواع آن شامل فعال و غیر فعال بوده و با یکدیگر متفاوت هستند. این دو نمونه برای مصارف مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند.

“بیشتر بخوانید : انواع نمایشگر الکترونیکی از نظر مقایسه و کاربرد

RFID فعال

آر‌اف‌آی‌دی فعال محدوده فرکانسی ۴۳۳ مگاهرتز را داشته و از برچسب‌هایی استفاده می‌کند که نیاز به منبع تغذیه دارند. این نوع یا به یک زیرساخت برقی متصل هستند یا باتری دارند. وقتی منبع تغذیه آن‌ها تمام شود دیگر کار نکرده و غیرفعال می‌شوند. باتری باعث حجیم شدن این محصول شده و برای تجارت خرده فروشی نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

RFID  غیرفعال

در این نوع از تگ‌های غیر فعال استفاده می‌شود. این تگ‌ها به منبع تغذیه نیازی نداشته و انرژی منتقل شده از میدان فرکانس رادیویی را جذب می‌کند. برچسب‌های غیرفعال به دلیل بی‌نیاز بودن به باتری بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

انواع سیستم‌های آر اف آی دی

برچسب‌ها شامل سه نوع سیستم فرکانس پایین، فرکانس بالا و فرکانس فوق‌العاده بالا می‌شوند. فرکانس‌ها بسته به کشور متغیر هستند. فرکانس پایین از ۳۰هزار کیلو هرتز تا ۵۰۰کیلو هرتز متغیر هستند. فرکانس بالا از ۳ مگاهرتز تا ۳۰ مگاهرتز تغییر می‌کند. فرکانس فوق‌العاده بالا نیز از ۳۰۰ مگاهرتز تا ۹۶۰ مگاهرتز تغییر می‌کند.

محصولات مرتبط : VH 4A کانکتور 4پین نر ۱۰۵۰۰۵۰۱۱

کاربردهای فناوری RFID

فناوری RFID کاربردهای زیادی دارد. این فناوری برای پذیرش کالا، شناسایی شرکت‌کنندگان یک مسابقه و حتی درگاه پرداخت یک فروشگاه هم استفاده می‌شود. از کاربردهای آن می‌توان به مدیریت موجودی اشاره کرد. قابلیت ردیابی دارایی نیز از کاربردهای دیگر است. این برچسب‌ها با توجه به حافظه خود می‌توانند اطلاعات زیادی را در خود نگهدارند.

می‌توان با استفاده از آن تاریخ انقضای هر محصول را چک کرد.  نظارت بر کالای ورودی و خروجی و احراز هویت محصول از دیگر کاربردهای این فناوری است. از این فناوری می‌توان برای زمان‌بندی مسابقه، مدیریت زنجیره تامین، ردیابی دارویی، ردیابی موجودی، ردیابی فایل و… استفاده کرد.

آیا می‌ توانیم از برچسب RFID در زیر آب استفاده کنیم؟

در بیشتر موارد نمی‌توان از این تکنولوژی در زیر آب استفاده کرد. فرصت‌های محدودی هستند که از این برچسب‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات زیر آب استفاده می‌کنند. امواج در زیر آب به خوبی منتقل نشده و این برچسب‌ها نمی‌توانند فعالیت خود را در زیر آب انجام دهند.

محصولات مرتبط : دیود 6A 10 DIODE

تاریخچه RFID

میزان امنیت RFID

برچسب‌ها در زمینه‌های مختلف استفاده می‌شوند. کارت‌های بانکی، اعتباری، کتابخانه، برچسب‌های امنیتی و دیگر برچسب‌ها اطلاعات زیادی دارند که هکرها می‌توانند اطلاعات را به‌دست آورند. دستیابی به اطلاعات تراشه‌های این فناوری بسیار آسان است.‌ هکرها می‌توانند از روش‌های مختلف امنیت این برچسب‌ها را کاهش داده و اطلاعات آن‌ها را به دست آورند.  

چگونه از هک RFID جلوگیری کنیم؟

با استفاده از فلز و آب می‌توان امنیت را در برچسب‌ها بیشتر کرد. آب و فلز باعث می‌شوند که امواج منتقل نشده و اطلاعاتی از برچسب خارج نشود. برای امنیت بیشتر برچسب‌های این فناوری باید از این روش استفاده کرد.

محصولات مرتبط : VH 6A کانکتور 6پین نر ۱۰۵۰۰۵۰۱۳

مزایا و معایب RFID

از مزایای این فناوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. این فناوری نیاز به خط دید مستقیم ندارد. تگ آن قابلیت بازنویسی دوبره را دارد. می‌تواند در برابر عوامل گوناگون محیطی مقاومت داشته باشد. برای امنیت بیشتر داده‌ها می‌توان از رمز استفاده کرد. نسبت به برچسب‌های دیگر اطلاعات بیشتری را در خود جای می‌دهد. با سایر سیستم‌های داخلی ادغام می‌شود. تمامی این مزایا باعث شده که این برچسب‌ها استفاده زیادی در صنایع گوناگون داشته باشند.

معایب آن نیز شامل پرهزینه‌بودن باتری و تداخل الکترومغناطیسی خارجی برای جلوگیری از خواندن اطلاعات اشاره کرد. محدوده پوشش آر‌اف‌آی‌دی محدود بوده و این محدوده تقریبا سه متر است.

سخن پایانی

همانطو که برای شما شرح دادیم این روزها پیشرفت علم موجب دستیابی به تکنولوژی‌های مختلفی شده است. هر یک از این تکنولوژی‌ها موارد استفاده گوناگونی داشته و برای بهره‌بردن از آن باید طریقه استفاده صحیح را بلد بود. فناوری RFID در صنایع گوناگون کاربردهای زیادی دارد. این فناوری برای بدست آوردن اطلاعات زیادی کاربرد دارد. از این فناوری برای سرعت بخشیدن و عدم دخالت انسان برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌شود. برای به‌دست آوردن اطلاعات بیشتر می‌توانید از سایت مگنت الکترونیک بهره گیرید. مجموعه ما اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهد داد. لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *