مقالات

تاثیرات منفی جنگ روسیه و اوکراین بر کاهش قطعات الکترونیکی

قطعات الکتریکی

امروزه آمار ها و اخبار زیادی در مورد جنگ روسیه و اوکراین می شنویم که هر کدام از آنها فاجعه بار و ناراحت کننده هستند. اما این جنگ غیر از تلفات انسانی و خسارات مالی، تلفات دیگری نیز دارد که قطعات الکترونیکی هستند. قبل تر بر اثر کووید 19 زنجیره تامین این قطعات به مشکل اساسی بر خورده بود اما اکنون این مساله بحرانی تر خواهد شد.

" بیشتر بخوانید مقاومت آجری چیست ؟ "

کاهش مواد اولیه قطعات الکترونیکی

علاوه بر تلفات و خسارات مالی، چندین پیامد ناخواسته بر اثر درگیری‌ های جاری بین روسیه و اوکراین به وجود خواهد آمد. یکی از این پیامد ها بدتر شدن کمبود جهانی تراشه و قطعات الکترونیکی است. زیرا هر دو کشور مواد خام حیاتی برای تولید تراشه را تامین می‌کنند. مودی آنالیتیکس در گزارشی با عنوان «تجارت محدود بین اوکراین و APAC» گفت: اوکراین یک تامین کننده کلیدی گاز های کمیاب مانند نئون است که در تولید لیزر های نیمه هادی فاب استفاده می شود، در حالی که روسیه تولید کننده عمده فلزات کمیاب مانند پالادیوم است.
اگرچه تجارت مستقیم بین اوکراین و APAC محدود است، تأثیر آن بر تورم و اختلال در زنجیره تأمین محسوس خواهد بود. زیرا تورم با قیمت های بالای انرژی و مواد غذایی همراه است. اگرچه اوکراین صادر کننده انرژی نیست، اما به ‌طور غیرمستقیم از طریق مسدود کردن حمل محموله‌ ها از روسیه بر قیمت انرژی تأثیر می‌گذارد. این مساله خطر افزایش قیمت نفت و گاز در دنیا را نیز به همراه دارد.
از نظر جغرافیایی، مودی آنالیتیکس بر این باور است که برجسته ترین تأثیر نامطلوب در کشورهای عمدتاً در اروپا که دریافت کننده نفت و گاز طبیعی روسیه هستند، احساس خواهد شد. بر اساس برآورد های آنها، روسیه 12 درصد از عرضه نفت جهان و 17 درصد از گاز طبیعی خود را در اختیار دارد. این کشور همچنین یک تامین کننده کلیدی پالادیوم و گندم است و همراه با روسیه، اوکراین بیشترین عرضه نئون جهان را دارد.

برای تولید قطعات الکترونیکی نیمه هادی و تراشه، دو ماده اولیه پالادیوم و نئون مورد نیاز است. در حال حاضر، روسیه بیش از 40 درصد پالادیوم جهان و اوکراین بیش از 70 درصد نئون جهان را تولید می کند. در صورت ادامه دار بودن جنگ، کاهش قطعات الکترونیکی و تراشه ها به سطحی بحرانی خواهد رسید. از آنجایی که هر دوی این کشورها اکنون درگیر یک جنگ مسلحانه هستند، می تواند زنجیره تامین تراشه های نیمه هادی جهانی را مختل کند.

قطعه ی الکتریکی
قطعه الکتریکی

تاثیرات جنگ در گذشته

اگر بخواهیم میزان این تاثیر و کاهش قطعات الکترونیکی را در تاریخ جستجو کنیم، می توانیم به جنگ سال 2015 نگاه کنیم. این جنگ بین روسیه و اوکراین در شبه جزیره کریمه اتفاق افتاد که در نهایت، به الحاق این شبه جزیره به روسیه الحاق شد. در طول این جنگ، به دلیل کاهش تولید و عرضه نئون، قیمت این ماده چندین برابر افزایش یافت. این خود می تواند نمایانگر خوبی باشد که چقدر این جنگ در صنعت نیمه هادی تاثیر خواهد گذاشت.

پیامد های کاهش قطعات الکترونیکی

پیامد های کاهش تولید قطعات الکترونیکی بسیار فراتر از چیزی است که تصور می شود. به خاطر این کمبود، تمامی سازندگان دستگاه های الکترونیکی، سازندگان تلفن همراه، لوازم خانگی و دیگر صنایعی که متکی به تراشه هستند دچار مشکل خواهد شد. کمبود تولید، گرانی، تورم و حتی در صورت تشدید موج محسوسی از بی کاری و یا حتی ورشکست شدن را ممکن است شاهد باشیم.

مشاهده سایر محصولات : وارنیش حرارتی

اثر دو چندان بر خودرو سازی

با توجه به همه ‌گیری، تامین تراشه برای خودروها و قطعات الکترونیکی قبلاً تحت فشار بوده است. این مساله موجب کمبود مضاعف در تولید و موجودی ها در جهان خواهد شد. در گزارش مودی آنالیتیکس آمده است که استرس می تواند به طور بالقوه بر تولید خودرو و تجهیزات الکترونیکی در منطقه آسیا و اقیانوسیه تأثیر بگذارد.
امروزه بسیاری از صنایع وابسته به قطعات الکترونیکی هستند و این خود به تنهایی به بحران کنونی دامن می زند. این مساله بر روی صنعت خودرو سازی تاثیر دو چندان خواهد گذاشت. این صنعت علاوه بر کمبود و گرانی فلزات هم اکنون گرانی تراشه های مورد نیاز را نیز تجربه خواهد کرد. در سال 2021 به دلیل موج کووید 19 گرانی قابل توجهی را در مورد خودرو ها شاهد بودیم. اکنون این گرانی دو چندان خواهد شد و خودرو های به روز به خصوص خودرو های برقی که مملو از کامپیوتر های متعدد و تراشه های الکترونیکی هستند، صدمه دو چندان خواهند خورد.

2 دیدگاه در “تاثیرات منفی جنگ روسیه و اوکراین بر کاهش قطعات الکترونیکی

  1. علی سهروردی گفت:

    سلام چرا این باید تاثیر داشته باشه ؟

    1. manager.fa گفت:

      سلام وقت بخیر یکی از این پیامد ها بدتر شدن کمبود جهانی تراشه و قطعات الکترونیکی است. زیرا این وسائل برای تجهیزات جنگی مورد نیاز است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *