مقالات

معرفی کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی

کاربرد ماژول های الکتریکی

در این مقاله به بررسی چند مدل از کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی که در هر مداری استفاده می شود می پردازیم. ماژولهای الکترونیکی بردهای از پیش آماده ای هستند که به صورت فشرده ساخته شده اند. استفاده از ماژول های الکترونیکی برای کاربرد در یک سیستم بزرگ الکترونیکی رایج است. به جای استفاده از آی سی ها، ماژول ها که اقتصادی و مطمئن هستند به کار می‌روند. ماژول های الکترونیکی با مصرف انرژی کم، اندازه کوچک و از نوع SMD ساخته می‌شوند. از نمونه کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی می‌توان به ماژول بلوتوث برای اتصال بی‌سیم یا ماژول اولتراسونیک برای اندازه گیری فاصله اشاره کرد.

معرفی کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی

ساعت

این ماژول جزء کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی است که در هر مدار یافت می شود. کاربرد آن محاسبه زمان است. حتی وقتی دستگاه خاموش باشد این ماژول فعال است. به سیستم هایی که زمان را کنترل می‌کنند RTC می‌گویند. این سیستم‌ها به کمک بردهای آردوینو ساخته می‌شوند. سیستم‌های RTC باید دو منبع تغذیه داشته باشند تا در صورت خرابی یکی دیگری فعال باشد و سیستم مختل نگردد.

اولتراسونیک یا فراصوت

این ماژول برای محاسبه فاصله به کار می رود. نحوه عملکرد این ماژول به این صورت است که با فرستادن امواج فراصوت و محاسبه زمان رسیدن سیگنال فاصله را به دست می آورند. عملکرد این ماژول مشابه مسیریابی خفاش است. کاربرد رایج این ماژول در دربهای اتوماتیک و سنسورهای پارک خودرو است.

مشاهده سایر محصولات : وارنیش حرارتی

ماژول الکتریکی

آشنایی با کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی: بلوتوث

برای برقراری ارتباط بی سیم بین وسیله هایی مانند لپ تاپ، گوشی، در خانه های هوشمند و غیره از این ماژول استفاده می‌شود. نحوه کار به این صورت است که یک دستگاه که Master نامیده می‌شود، درخواست اتصال را به دستگاه دیگری که Slave نام دارد می‌فرستد. Slave باید این اتصال را بپذیرد و تایید کند تا ارتباط بلوتوثی برقرار شود. ماژول بلوتوث مدل HC-06 فقط در حالت Slave کار می‌کند. ماژول بلوتوث hc-05 در هر دو حالت گیرنده و فرستنده می تواند کار کند. یک نمونه کاربرد ماژول بلوتوث در خانه های هوشمند به این صورت است که به کمک گوشی می توانید برق خانه را روشن یا خاموش کنید. در موس و کیبورد بی سیم، دزدگیر ماشین این ماژول برای ارتباط بی‌سیم استفاده می شود.

ماژول RFID

در سیستم اتوبوسرانی و مترو یکی از کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی به نام RFID به کار می‌رود. این ماژول وظیفه خواندن کارت های مغناطیسی را بر عهده دارد. از این ماژول برای سیستم های حضور و غیاب و در بازکن های کارتی نیز استفاده می‌شود.

ماژول GPS

این ماژول با اتصال به ماهواره های موقعیت یاب می‌تواند اطلاعات کاملی شامل موقعیت جغرافیایی، سرعت، جهت تاریخ و ساعت را به دست آورد.

WIFI

برای شبکه سازی، اتصال به اینترنت، کابل شبکه و ارتباطات LAN از این ماژول کاربردی استفاده می گردد. این ارتباط بی‌سیم از طریق بستر اینترنت شکل می‌گیرد. با استفاده از این ماژول می‌توان میکروکنترلرها را به شبکه اینترنت وصل کرد. یکی از کاربردهای این ماژول کنترل وسایل برقی است.

تولید بخار سرد

از این ماژول در سردخانه ها، آزمایشگاه ها، گلخانه ها و پرورش قارچ، انبارهای میوه و غیره برای تولید رطوبت استفاده می‌کنند. کار این ماژول شکستن مولکول آب با کمک امواج فراصوت و تولید بخار سرد یا رطوبت است.

کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی: NRF

ماژولی که برای ارتباطات رادیویی به کار می‌رود RNF نام دارد. امکان ایجاد ارتباط صوتی و تصویری نیز با این ماژول وجود دارد. حتی برای کنترل بیسیم ربات نیز می توان از این ماژول استفاده نمود.

ماژول مخابراتی

یکی از کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی ماژول مخابراتی است که برای ارسال پیامک به کار می‌رود. با این ماژول می‌توان ارتباطات اینترنتی نیز راه اندازی کرد. از انواع آن می‌توان به Sim908 یا Sim800 اشاره کرد.

کنترل شارژ

سطح ولتاژ باتری توسط این ماژول کنترل می گردد. اگر ولتاژ از حد تنظیم شده کمتر باشد باتری را به شارژ وصل می کند. سپس اگر سطح ولتاژ باتری از حد تنظیم شده بالاتر رفت، باتری شارژ کامل شده و ارتباط را قطع می نماید. دو نوع کلی ماژول کنترل شارژ به نام‌های mppt و pwm وجود دارد. ماژول mppt ولتاژ خود را از یک پنل دریافت می‌کند. این پنل همیشه ولتاژ در خود ذخیره دارد و ولتاژ خروجی را می تواند ثابت نگه دارد. در ساخت پاور بانک، باتری لپ تاپ، دوربین دیجیتال و گوشی این ماژول به کار می‌رود. این نوع ماژول گرانتر است. ماژول pwm این ماژول با کمک پنل خورشیدی ولتاژ دریافت می‌کند. به کمک یک سوئیچ ماژول خورشیدی به باتری وصل می شود.

ماژول های زیادی امروزه در بازار عرضه شده اند که اغلب پر کاربرد محسوب می شوند. ما در این مقاله به بررسی چند مدل از کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی مانند ماژول ساعت، بلوتوث، اولتراسونیک، کنترل شارژ، تولید بخار سرد و … پرداختیم. کاربرد ماژول ها در زندگی روزمره مانند سنسور پارک خودرو که از ماژول اولتراسونیک استفاده می کند متداول شده است. ماژول بلوتوث به کار رفته در خانه های هوشمند نیز یک نمونه از کاربرد ماژول ها است. هر روزه تکنولوژی و کاربرد جدیدی به ماژول ها افزوده می شود. با پیشرفته شدن جهان ماژول ها نیز پیشرفته تر خواهند شد.

2 دیدگاه در “معرفی کاربردی ترین ماژول های الکترونیکی

  1. احسان گفت:

    اولتراسونیک چیه ؟

    1. manager.fa گفت:

      ماژول اولتراسونیک برای محاسبه فاصله به کار می رود. نحوه عملکرد این ماژول به این صورت است که با فرستادن امواج فراصوت و محاسبه زمان رسیدن سیگنال فاصله را به دست می آورند. عملکرد این ماژول مشابه مسیریابی خفاش است. کاربرد رایج این ماژول در دربهای اتوماتیک و سنسورهای پارک خودرو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *